

NJ STIC 2017 WINTER MEETING

AGENDA

Date: Time: Location: Purpose:	12/18/17 10am – 12pm NJDOT Multipurpose Room Share/discuss transportation innovation efforts in New Jersey.
10:00 (10 min.)	Welcome - Assistant Commissioner Mike Russo Introductions - STIC Council
10:10 (10 min.)	 NJ STIC Overview: Why are we here? <i>Mike Russo & Helene Roberts</i> 1. EDC, STIC 2. NJ STIC Structure 3. Goals & Objectives
10:20 (15 min.)	Feature Core Innovation Area (CIA) Presentation Peter Brzostowski Topic: AASHTOWARE-Safety Analyst
10:35 (15 min.)	 CIA Progress Updates of Ongoing Initiatives 1. Operations & Mobility (5 min.) – Sal Cowan 2. Infrastructure Preservation (5 min.) – Bob Signora 3. Safety (5 min.) – Sophia Azam
10:50 (5 min.)	New Idea Disposition Report Amanda Gendek
10:55 (5 min.)	Overview of Funding Opportunities <i>Helene Roberts</i> 1. STIC Incentive 2. AID Funding
11:00 (20 min.)	 NJ STIC Year in Review Awards - <i>Mike Russo</i> a. 2017 National Roadway Safety Award – Program Planning, Development, and Evaluation (PPDE) Category Sophia Azam for NJ Roundabout Implementation Program
	2. Recently Institutionalized Innovations – Amanda Gendek
	3. STIC Incentive Projects – Helene Roberts
	 4. Local Innovations – <i>Mike Russo</i> a. Expectations for Future Meetings b. Safe Transportation for Every Pedestrian (STEP) – i. Road Diets ii. Ped Refuge Islands c. Automated Traffic Signals (Burlington County) – Sal Cowan d. Geosynthetic Reinforced Soil-Integrated Bridge System (GRS IBS) (Gloucester County)



STIC Communication & Outreach Efforts – Amanda Gendek 11:20 (10 min.)

- 1. ACEC/FHWA/NJDOT Design Summit
- 2. County Engineer Fall Forum
- Stakeholder Meeting
 Safety Peer Exchange
- 5. Research Showcase, Tech Transfer Website
- 6. TransAction

11:30 (15 min.) Roundtable Discussion (1-2 min. per person) – Mike Russo

11:45 (5 min.)

Reminders – Kimbrali Davis

- 1. Next STIC Meeting
- 2. STIC Incentive
- 3. Call for EDC 5 Topics
- 4. Build A Better Mousetrap Competition

11:50-12:00

Adjourn